Legislatie

Yukon-RomaniaAtat Romania, cat si anumite state membre ale Uniunii Europene, precum Ungaria si Germania reglemeteaza detinerea si utilizarea de dispozitive cu vedere pe timp de noapte. Legislatia germana de exemplu interzice astfel de dispozitive, daca scopul lor este de a fi montate pe arme de foc.
In Romania este permisa utilizarea si detinerea de dispozitive cu vedere pe timp de noapte, exceptie facand doar sistemele de ochire pe timp de noapte, adica lunetele de arma cu vedere pe timp de noapte. In Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor si al munitiilor – actualizata la 21.07.2008, la art.6, pct.b se specifica foarte clar acest lucru.
In unele tari precum Olanda pe de alta parte, desi este membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, utilizarea si posesia de dispozitive cu vedere pe timp de noapte nu este reglementata, nici nu este interzisa montarea acestora pe arme de foc.
In alte tari, utilizarea de echipamente de ochire cu vedere pe timp de noapte pentru vanatoare este permisa doar cu un permis special si doar in anumite zone pentru vanarea anumitor specii (iepuri, vulpi, porci, capre, etc)

yukon-nvrs-tactical-2.5x50-nv-riflescope_1